POZDRAVNO PISMO NOVOG PREDSTOJNIKA...

Poštovane kolegice i kolege,

danas (1. listopada 2021.) preuzimam dužnost predstojnika Studijskog centra za javnu upravu i javne financije te želim svim studentima Studijskog centra, kako onima koji su se tek upisali na naš Fakultet, tako i onima koji su na višim godinama studija, poslati nekoliko poruka.

Prvo, znam da studirate u bitno drugačijim uvjetima nego što su to činile ranije generacije. Uvjeti pandemije i pridržavanje epidemioloških mjera otežavaju nam svima. Međutim, sve vas pozivam da se pridržavate svih važećih preporuka i na taj način čuvate i svoje zdravlje, ali i zdravlje svojih kolega i nastavnika. Pozivam sve koji to nisu učinili, a ne radi se o onima kojima je to kontraindicirano, da se cijepe i na taj način pomognu normalnom održavanju nastave.

Osim toga, želim da znate da su vam vrata mojega kabineta uvijek otvorena. Vrijeme konzultacija u kojem ću uvijek biti dostupan bit će formalno objavljeno, ali naglašavam da uvijek možete doći s nekim pitanjem i/ili problemom i izvan toga vremena, kad god sam na Fakultetu. Kako biste mogli komunicirati sa mnom u svako doba, otvorio sam posebnu e-mail adresu predstojnik.scjujf@pravo.hr na koju mi se možete slobodno obratiti. Pozivam sve studente da mi se obrate sa svojim prijedlozima, problemima ili pitanjima.

Za mene, ali i za sve nastavnike Fakulteta, nema nikakve razlike između studenata koji studiraju na sveučilišnim ili koji studiraju na stručnim studijima. Svi ste jednakovrijedni i svi zavrjeđujete jednaku pažnju svojih nastavnika. Na tome ću, kao predstojnik, posebno inzistirati. U dogovoru s Upravom Fakulteta poboljšat ćemo uvjete studiranja u zgradi u Gundulićevoj 10 te ćemo raditi na jačanju položaja završenih studenata naših stručnih studija i na tržištu rada. O tome ćemo pokrenuti razgovore s Ministarstvom pravosuđa i uprave jer nam predstoji novo uređenje sustava plaća u javnoj upravi. To je pravo vrijeme za pojašnjavanje i poboljšavanje statusa prvostupnika javne uprave i porezne struke te stručnih specijalista javne uprave.

Kao korak u poboljšavanju statusa studenata i izjednačavanju prava studenata, Uprava Fakulteta i Fakultetsko vijeće odlučili su da će se opseg nastave izvanrednih studenata izjednačiti na svim studijima koje Fakultet izvodi, pa tako i na stručnim studijima. Na taj će se način izvanrednim studentima osigurati veća prohodnost kroz studij i omogućiti jednakost s redovnim studentima u opsegu onoga što im Fakultet kroz nastavu nudi. Dakako, to znači i veće nastavno opterećenje izvanrednih studenata, čega je Fakultet svjestan te ću se kao predstojnik truditi da se riješe svi eventualni problemi s kojima će se izvanredni studenti susresti.

Posljednje, ali ne manje važno, najavljujem da će se svečana promocija završenih studenata stručnih studija održati 19. listopada 2021. u dvorani „Blagoje Bersa“ na Muzičkoj akademiji. Promovirat ćemo 114 završenih studenata stručnih studija prema redoslijedu čekanja na promociju (odnosno, prednost će imati studenti koji duže čekaju). 

Poštovane kolegice i kolege, želim vam svima uspješnu (i zdravu) novu akademsku godinu!

 

                izv. prof. dr. sc. Frane Staničić

Popis obavijesti