Novosti i događanja
Božićna humanitarna akcija - NEK SVUD...

Božićna humanitarna akcija - NEK SVUD LJUBAV SJA

Krunoslav Fučkor

Došlo nam je Božićno vrijeme, a samim time i vrijeme darivanja. Ove godine provodi se humanitarna Božićna akcija Nek svud ljubav sja sa svrhom darivanja djece bez roditeljske skrbi kako bi i njima izmamili osmijehe na lica ovog Božića. Akciju u suradnji provode Dom za djecu Nazorova, Osnovna škola Oton Iveković i Društvo studenata socijalnog rada.

Učenici od 1. do 4. razreda Osnovne škole će zajedno s učiteljicama i članovima Društva studenata socijalnog rada izraditi čestitke za djecu smještenu u Domu Nazorova. Članovi društva i učiteljice će uz pomoć donacija kupiti poklone za djecu i odnijeti ih u Dom za djecu Nazorova.

U akciji najmlađi darivaju najmlađe, no za to nam treba i vaša pomoć. Novčane donacije se skupljaju u periodu od 1. 12. do 16. 12. 2022. godine, a mogu se uplatiti na IBAN: HR0823600001102895561 uz opis plaćanja "Božićna humanitarna akcija - NEK SVUD LJUBAV SJA".

Neka uz vašu i našu pomoć , djeca u Domu i cijeli svijet za ljubav zna!

Doc. dr. sc. Danijel Baturina -...

Doc. dr. sc. Danijel Baturina - dobitnik Godišnje nagrade za znanstvene novake u području društvenih znanosti za 2021. godinu

Krunoslav Fučkor

Doc. dr. sc. Danijel Baturina dobio je 21.studenog 2022 odlukom Odbora za podjelu državnih nagrada za znanost godišnju nagradu za znanstvene novake za područje društvenih znanosti.  

Izvadak iz Odluke o dodjeli državnih nagrada za znanost za 2021.godinu:
Doc. dr. sc. Danijel Baturina, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu - Studijski centar socijalnog rada, nagrađuje se godišnjom nagradom mladim znanstvenicima za izniman doprinos analizi i razvoju teme socijalnog poduzetništva. U 2021. godini objavio je samostalno ili u suautorstvu šest radova u visoko rangiranim časopisima i knjizi uglednoga međunarodnog izdavača Routledgea i prvi sveučilišni udžbenik na hrvatskome jeziku u području socijalne ekonomije i socijalnog poduzetništva.
U svojim radovima bavi se zaštitom ranjivih društvenih skupina (starije osobe, mladi izvan rada i obrazovanja), s posebnim naglaskom na alternativne oblike socijalne zaštite utemeljene na socio-poduzetničkom djelovanju. Kao jedan od najplodnijih hrvatskih autora u području socijalnog poduzetništva, tijekom 2021. i u desetogodišnjem djelovanju dao je višestruki doprinos razvoju znanstvenog područja socijalne politike.

Čestitamo kolegi Danijelu Baturini na velikom postignuću i želimo puno uspjeha u daljem radu!

Društvena i gospodarska...

Društvena i gospodarska revitalizacija Siska i Banije/Banovine

Krunoslav Fučkor

Objavljena je znanstvena urednička knjiga ˝Društvena i gospodarska revitalizacija Siska i Banije/Banovine˝. Nakladnici knjige su Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu te Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Knjiga je interdisciplinarno djelo grupe autora čiji je zajednički rad započeo na izradi programa revitalizacije potresom pogođenog područja Sisačko-moslavačke županije, a dovršen je kao zbornik znanstvenih radova u kojemu su analizirani uzroci i čimbenici kontinuiranog razvojnog zaostajanja te predloženi modeli koji bi mogli doprinijeti cjelovitoj i temeljitoj gospodarskoj i društvenoj revitalizaciji.

Online obrazac za upis na sveučilišne...

Online obrazac za upis na sveučilišne diplomske studije Socijalnog rada i Socijalne politike

Krunoslav Fučkor

Poštovane studentice, poštovani studenti, 

online obrascu za upis na diplomske sveučilišne studije socijalnog rada i socijalne politike u akademskoj godini 2022./2023. pristupate putem niže navedene poveznice:

https://limesurvey.srce.hr/788433?lang=hr

Online upisnom obrascu pristupate putem OIB-a
Ako Vam počinje OIB sa jednom ili više 0, nemojte ih upisati.


Svakako prije pristupa aplikaciji za upis, pročitajte ugovore za 22/23 koji su objavljeni na niže navedenom linku:
https://www.pravo.unizg.hr/sc-sr/studiji/diplomski/ugovori

Molimo Vas da ispunjavanje obrasca i predaju dokumentaciju vršite putem računala ili prijenosnog računala, a ne putem mobitela ili pametnog telefona.

Prilikom upisa na diplomske sveučilišne studije socijalnog rada i socijalne politike u akademskoj godini 2022./2023., molimo Vas da slijedite upute iz prethodno objavljene obavijesti  o podacima.
Upis na diplomske sveučilišne studije socijalnog rada i socijalne politike u akademskoj godini 2022./2023. će se vršiti od četvrtka 6.10. od 08:30h do petka 7.10. do 10:00h. 

Odabir izbornih kolegija, seminara i...

Odabir izbornih kolegija, seminara i odabranih područja na diplomskim studijima Socijalnog rada i Socijalne politike u akademskoj godini 2022./2023.

Krunoslav Fučkor

DIPLOMSKI SVEUČILIŠNI STUDIJ SOCIJALNOG RADA

Studenti koji su upisali diplomski sveučilišni studij socijalnog rada obvezni su:

  1. odabrati jedno od  područja koje žele slušati u okviru obveznog kolegija Odabrana područja socijalnog rada
  2. odabrati 2 izborna kolegija (jedan izborni kolegij moga biti s diplomskog studija socijalnog rada, a drugi izborni kolegij može biti sa diplomskog studija socijalnog rada ili diplomskog studija socijalne politike.)

Obavijest o upisu na sveučilišne...

Obavijest o upisu na sveučilišne diplomske studije Socijalnog rada i Socijalne politike u akademskoj godini 2022./23.

Krunoslav Fučkor

Poštovane prvostupnice, poštovani prvostupnici,

niže su navedene informacije o načinu upisa na sveučilišni diplomski studij Socijalnog rada i sveučilišni diplomski studij Socijalne politike u akademskoj godini 2022./23.

Studenti koji su se prijavili za upis na oba diplomska sveučilišna studija, imaju pravo izabrati samo jedan studij kojeg mogu upisati kao redoviti studenti, a drugi studij mogu upisati kao izvanredni studenti (ukoliko to žele i ukoliko će ostati slobodnih mjesta).

Studenti koji su završili neki drugi diplomski studij kao redoviti studenti mogu se upisati kao redoviti uz obvezu plaćanja školarine ili kao izvanredni studenti.

Više