Meritokrat

Udruga Meritokrat nastala je 2018. godine od strane proaktivnih studenata/ica Pravnog fakulteta u Zagrebu, okupljenih oko jedne ideje - edukacijskog opismenjavanja građana.

Naš prepoznatljiviji projekt jest Financijsko i pravno opismenjavanje - dugoročni projekt izrade edukativnih animiranih videa koji objašnjavaju osnovne pravne i financijske institute. S njim blisko povezan jest projekt Kroz mala vrata u veliki svijet, projekt kojim se srednjoškolcima na njima razumljiv način objašnjavaju određeni društveni i pravni procesi, s naglaskom na organizaciju državne vlasti, značaj Ustava, najvažnije međunarodne organizacije i slično.

Također su značajni projekti Law MeetUp Conference&Contest - radi se o tzv. career speed datingu studenata/ica prava i potencijalnih poslodavaca i o novom obliku pravnog natjecanja koje se provodi u suradnji s odvjetničkim društvima. Udruga također provodi i humanitarni projekt Danas radim nešto novo u kojem se zainteresirani studenti/ce povezuju s udrugama u kojima postoji mogućnost volontiranja (azili za životinje, pučke kuhinje, rad s beskućnicima i slično).

Naposljetku, tim Mark-It zadužen je organizaciju različitih evenata tijekom godine, marketing i ostale aktivnosti kojima se postiže kohezija cijele Udruge.

Detaljnije o Udruzi, svakom timu i kako se učlaniti u Udrugu možete pronaći u brošuri.

FACEBOOK: www.facebook.com/Meritokrat.hr