STUDIJSKI BORAVAK:
Studijski boravak

Studiranje u inozemstvu važan je aspekt programa Erasmus+. Pokazalo se da se polaznici kasnije lakše zaposle, a to im je i sjajna prilika da poboljšaju jezične vještine, steknu samopouzdanje i neovisnost te upoznaju nove kulture.

Za više informacija o Erasmus+ studijskom boravku, molimo posjetiti službene stranice EU-a:
https://erasmus-plus.ec.europa.eu/hr/opportunities/opportunities-for-individuals/students/studying-abroad

 

Zašto?

Studirajući u inozemstvu u okviru programa Erasmus+ možete poboljšati svoje komunikacijske, jezične i međukulturalne vještine te razviti „meke vještine” koje će budući poslodavci itekako cijeniti.

 

Kada?

Mogućnosti studiranja u inozemstvu pružaju se studentima na preddiplomskoj, diplomskoj i doktorskoj razini studija. Iako se studenti mogu prijaviti na Erasmus+ studijski boravak od početka studija, studenti na prvoj razini studija moraju biti upisani najmanje u drugu godinu studija.

 

Gdje?

Kako biste mogli studirati u okviru programa Erasmus+, vaša matična ustanova i ustanova primateljica moraju imati potpisan međuinstitucijski sporazum. Popis sveučilišta s kojima PFZG ima sklopljen ugovor nalazi se na ovoj poveznici.

 

Trajanje

Razdoblje vašeg studiranja u inozemstvu može trajati najmanje 2 mjeseca (ili jednu akademsku godinu ili tromjesečje), a najviše 12 mjeseci.
Mogućnost razmjene u inozemstvu u okviru programa Erasmus+ možete iskoristiti više puta, kao student/ica ili pripravnik/ica, ali ukupno vrijeme koje provedete u inozemstvu (uključujući razdoblja studiranja u inozemstvu) ne smije biti duže od 12 mjeseci u jednom ciklusu studiranja.

„Ciklus” se odnosi na razinu studija definiranu u Europskom kvalifikacijskom okviru (EKO-u):

  • Prvi ciklus (preddiplomski ili istovjetni studij) EKO – 5/6
  • Drugi ciklus (diplomski ili istovjetni studij) EKO 7
  • Treći ciklus (doktorski ili istovjetni studij) EKO 8

Za studije „jednog ciklusa” kao što je integrirani studij prava u okviru Erasmus+ programa studentima je omogućen boravak u inozemstvu do najviše 24 mjeseca.

 

Prijava

Navesti